Répatorta zabkása
Zabkása
Hozzávalók (1 adaghoz):
– 30 g gm.zabliszt
– 6 g gm.sütőpor
– 1 kk. fahéj
– 100 g répa (fele a tetejére, fele az alapba)
– 10 g darált dió
– 10 g vanília aroma
– 40 ml víz
– 4 g folyékony édesítőszer
Öntet:
– 30 g vaníliás vegán fehérje
– 20 g @finovegajo Vegaföl
– 100 ml víz
Elkészítés
A répát lereszeljük. A zablisztet összedolgozzuk a sütőporral, a fahéjjal, majd mehet hozzá a reszelt répa fele, az ízesítők és a víz.
Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőformába helyezzük.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd tálalunk.
A megsült zabkása alá öntünk egy kis öntetet, majd rajta eloszlatjuk, végül a tetejére szórjuk a reszelt répa másik felét.
Vegaföllel, dió szemekkel díszítjük.