Répatorta zabkása

Zabkása

Hozzávalók (1 adaghoz):

– 30 g gm.zabliszt

– 6 g gm.sütőpor

– 1 kk. fahéj

– 100 g répa (fele a tetejére, fele az alapba)

– 10 g darált dió

– 10 g vanília aroma

– 40 ml víz

– 4 g folyékony édesítőszer 

 

Öntet:

– 30 g vaníliás vegán fehérje

– 20 g @finovegajo Vegaföl

– 100 ml víz

Elkészítés

A répát lereszeljük. A zablisztet összedolgozzuk a sütőporral, a fahéjjal, majd mehet hozzá a reszelt répa fele, az ízesítők és a víz. 

Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőformába helyezzük. 

200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd tálalunk.

A megsült zabkása alá öntünk egy kis öntetet, majd rajta eloszlatjuk, végül a tetejére szórjuk a reszelt répa másik felét.

Vegaföllel, dió szemekkel díszítjük.