Perec
Perec
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 g folyékony margarin
- 1 nagyobb tojás
- 150 g növényi ital
- 3 g só
- 3 g porélesztő
- 15 g friss citromlé
- 150 g reform kenyér és péksütemény liszt
Kenés és szórás:
- 1 db tojás
- reszelt Vegajó Trapi
Mártogatós:
- 1 doboz Vegajó Vegaföl
- a kedvenc fűszereid
Elkészítés
Elkészítés
1. A tészta:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütés).
- A nedves alapanyagokat mérjük egy tálba majd dolgozzuk össze
- Adjuk hozzá a lisztet
- Gyúrjuk át a tésztát és pihentessük 10 percet
- Kettő egyforma részre osztjuk majd 85 cm hengereket sodrunk úgy hogy a végei (15 cm) vékonyabb legyen
- Kialakítjuk a pereceket és 40 perc alatt készre sütjük
2. A mártogatós:
- A Vegajó Vegafölt keverd össze a kedvenc fűszereiddel