Perec

Perec

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 g folyékony margarin 
  • 1 nagyobb tojás
  • 150 g növényi ital
  • 3 g só
  • 3 g porélesztő
  • 15 g friss citromlé
  • 150 g reform kenyér és péksütemény liszt 

Kenés és szórás:

  • 1 db tojás
  • reszelt Vegajó Trapi 

Mártogatós:

  • 1 doboz Vegajó Vegaföl
  • a kedvenc fűszereid 

Elkészítés

Elkészítés

1. A tészta:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A nedves alapanyagokat mérjük egy tálba majd dolgozzuk össze 
  3. Adjuk hozzá a lisztet
  4. Gyúrjuk át a tésztát és pihentessük 10 percet 
  5. Kettő egyforma részre osztjuk majd 85 cm hengereket sodrunk úgy hogy a végei (15 cm) vékonyabb legyen 
  6. Kialakítjuk a pereceket és 40 perc alatt készre sütjük

2. A mártogatós:

  1. A Vegajó Vegafölt  keverd össze a kedvenc fűszereiddel