Husis-szaftos "calzone"
Calzone
Hozzávalók
4 adaghoz:
– 500 g pulyka darált hús
(ebbe fűszerek: só, bors, metélőhagyma)
– 100 g Fino Vegajó Trapi
– 1 db hegyes-erős paprika
– 30 g olívabogyó
– 50 ml natúr paradicsompüré
“Panír”:
– 20 g gluténmentes zabliszt
– 10 g gluténmentes sörélesztő pehely
Öntet:
– 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
– 100 ml natúr paradicsompüré
– 30 g mustár
– só, bors
Elkészítés
A darált húst fűszerezzük, majd egy frissen tartó fólián egyenletesen eloszlatjuk. Az egyik felén natúr paradicsompürét és Vegajó Trapit, a másik felén hegyes-erős paprikát és olívabogyót oszlatunk el.
Felhajtjuk az egyik oldalt a másikra, majd alaposan összenyomkodjuk a széleket, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
Beleforgatjuk a “panírba”, majd megfújjuk olívaolaj spray-vel. 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük az airfryerben.
Kikeverjük mellé az öntetet, és választott körettel fogyaszthatjuk is.