Zöldbabos csirkemell basmati rizzsel

Zöldbabos csirkemell

Hozzávalók

2 adaghoz:

– 60 g basmati rizs 

Raguhoz:

– 300 g csirkemell

– 200 g fagyasztott zöldbab

– 60 g lilahagyma

– 100 g Fino Vegajó Vegaföl

– 1 szál friss kapor

– 1 szál friss petrezselyem 

– só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük,
majd egy tapadás mentes serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a
csirkemellet, fehéredésig sütjük.

Ezután a fagyasztott zöldbabot is beledolgozzuk a raguba,
majd hagyjuk megpuhulni. A kaprot és a petrezselymet felvágjuk, majd ahogy megpuhult a bab, a Vegaföllel együtt a raguhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk besűrűsödni. 

Mindeközben a rizst olívaolajjal megfújt edényben elkezdjük
pirítani, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és így 12-14 perc
alatt megfőzzük. Ha szükséges, plusz vizet adunk hozzá. Majd ahogy kész, fedő alatt hagyjuk teljesen megpuhulni. 

 

A rizsalapra rétegezzük a ragut, és friss petrezselyemmel
megszórva tálaljuk. (Az itt látható plusz a tetején pirított mungóbab, ázsiai
boltokban kapható.)