Zöldbabos csirkemell basmati rizzsel
Zöldbabos csirkemell
Hozzávalók
2 adaghoz:
– 60 g basmati rizs
Raguhoz:
– 300 g csirkemell
– 200 g fagyasztott zöldbab
– 60 g lilahagyma
– 100 g Fino Vegajó Vegaföl
– 1 szál friss kapor
– 1 szál friss petrezselyem
– só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük,
majd egy tapadás mentes serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a
csirkemellet, fehéredésig sütjük.
Ezután a fagyasztott zöldbabot is beledolgozzuk a raguba,
majd hagyjuk megpuhulni. A kaprot és a petrezselymet felvágjuk, majd ahogy megpuhult a bab, a Vegaföllel együtt a raguhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk besűrűsödni.
Mindeközben a rizst olívaolajjal megfújt edényben elkezdjük
pirítani, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és így 12-14 perc
alatt megfőzzük. Ha szükséges, plusz vizet adunk hozzá. Majd ahogy kész, fedő alatt hagyjuk teljesen megpuhulni.
A rizsalapra rétegezzük a ragut, és friss petrezselyemmel
megszórva tálaljuk. (Az itt látható plusz a tetején pirított mungóbab, ázsiai
boltokban kapható.)