Vegán lasagne
Lasagne
Hozzávalók
A rétegekhez:
– Lasagne lapok: 6 darab (tojásmentes vagy vegán)
– Vegajó Vegaföl: 2 doboz
– Vegajó Trapi 150-200 g
A zöldséges paradicsomos raguhoz:
– Hagyma: 1 közepes darab (felaprítva)
– Fokhagyma: 2 gerezd (aprítva)
– Sárgarépa: 1 darab (reszelve)
– Cukkini: 1/2 közepes (kockázva)
– Padlizsán: 1/2 közepes (kockázva)
– Paradicsompüré: 250 ml
– Konzerv vagy főtt lencse: 100 g
– Olívaolaj: 2 evőkanál
– Fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Elkészítés
A paradicsomos ragu elkészítése: felmelegítjük az olívaolajat egy nagy serpenyőben, megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, cukkinit és padlizsánt, és párold 5-7 percig. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a lencsét, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal. Ezután főzzük össze kb. 10 perc alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak!
Vegaföl előkészítése: keverd ki a Vegafölt, hogy krémes legyen, szerecsendióval, sóval, borssal!
Lasagne összeállítása: egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal. Rétegezzük a következő sorrendben: paradicsomos ragu, lasagne lapok, Vegaföl keverék, reszelt Trapi. Ismételd, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére ragu, Vegaföl és reszelt Trapi kerüljön!
Sütés: lefedjük alufóliával, és 180 °C-on sütjük airfryerben vagy sütőben 25 percig. Vedd le a fóliát, és süsd további 10-15 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul!
Tálalás: hagyjuk kicsit hűlni, ezután szeletelhető. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáld! Ez a változat gyorsabb és egyszerűbb, de ugyanolyan finom, krémes és vegán!