Vegán Cottage gombócvarázs

Vegán gombócvarázs

Hozzávalók

400 dkg Fino Vegajó Cottage
70-100 dkg búzadara vagy rizsdara 

Csipet só 

10 dkg morzsa 

4 dkg vegán margarin 

140 g Fino Vegajó
Vegaföl ízlés szerint a tálaláshoz

Elkészítés

Villával összekeverjük a darát és a Fino Vegajó Cottage-ot. A dara mennyiségét úgy adagoljuk, hogy egy jól formázható, de nem túl kemény állagú masszát kapjunk. Hozzáadjuk a csipet sót és állni hagyjuk legalább 1 órát. A vegán margarinnal aranybarnára pirítjuk a morzsát. Fahéjjal és cukorral vagy reszelt citromhéjjal megbolondíthatjuk. Félretesszük amíg elkészül a gombóc. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a keverékből és enyhén sós, forrásban levő vízben addig főzzük, míg a víz felszínére jönnek. Ne hagyd magára a gombócokat, nehogy szétessenek, a főzés gyorsabb folyamat lesz tojás és tejfehérje nélkül. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a pirított morzsába forgatjuk. Fino Vegajó Vegaföllel, porcukorral tálaljuk.

Kapcsolat

Termékeinkkel kapcsolatos kérdés esetén vagy további felvilágosításért írj nekünk az info@vegajo.hu e-mail címre!