Vegán Cottage gombócvarázs
Vegán gombócvarázs
Hozzávalók
400 dkg Fino Vegajó Cottage
70-100 dkg búzadara vagy rizsdara
Csipet só
10 dkg morzsa
4 dkg vegán margarin
140 g Fino Vegajó
Vegaföl ízlés szerint a tálaláshoz
Elkészítés
Villával összekeverjük a darát és a Fino Vegajó Cottage-ot. A dara mennyiségét úgy adagoljuk, hogy egy jól formázható, de nem túl kemény állagú masszát kapjunk. Hozzáadjuk a csipet sót és állni hagyjuk legalább 1 órát. A vegán margarinnal aranybarnára pirítjuk a morzsát. Fahéjjal és cukorral vagy reszelt citromhéjjal megbolondíthatjuk. Félretesszük amíg elkészül a gombóc. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a keverékből és enyhén sós, forrásban levő vízben addig főzzük, míg a víz felszínére jönnek. Ne hagyd magára a gombócokat, nehogy szétessenek, a főzés gyorsabb folyamat lesz tojás és tejfehérje nélkül. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a pirított morzsába forgatjuk. Fino Vegajó Vegaföllel, porcukorral tálaljuk.