Töltött padlizsánhajó
Padlizsánhajó
Hozzávalók
4 adaghoz:
-2 db közepes padlizsán
-500 g pulyka darált hús
-100 g Vegajó Vegaföl
-fűszerek: só, bors, fűszerkömény, metélőhagyma, fokhagyma granulátum
Tetejére:
-60 g Vegajó MOZZAmio
Köret:
-120 g hajdina
-80 g rukkola
-fűszerek: só, bors
Elkészítés
A padlizsánt félbevágjuk, majd kivágjuk a belsejét és felkockázzuk. A darált húst a fűszerekkel elkezdjük lepirítani, majd hozzáadjuk a kockákra vágott padlizsánt és a Vegafölt. Így hagyjuk a zöldséget megpuhulni, és a húst készre sülni (ha szükséges, utólag fűszerezzük és kevés vízzel hígíthatjuk).
A hajdinát alapos átmosás után lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük és fűszerezzük. Ahogy elkészült a ragunk megtöltjük vele a padlizsánhajókat, és alsó-felső sütéssel 200 fokon 30 percet sütjük. Megszórjuk a reszelt Trapival, majd így további 10-15 percet sütjük.
Ahogy megsült, tálalunk: friss rukkolára szórjuk a hajdinát, majd mehet rá 1 szelet padlizsánhajó.