Tiramisus édesburgonya brownie

Brownie

Hozzávalók

24 darabhoz

Browniehoz:
– 700 g édesburgonya
– 12 g folyékony édesítőszer 
– 1/2 üveg vaníliaaroma
– 100 g zsírszegény holland kakaópor
– 225 g cukormentes étcsoki

Krém:
– 300 g Fino Vegajó natúr Trapi Szendvicskrém
– 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
– 10 ml folyékony édesítőszer 
– 15 ml rumaroma 
– 1 presszókávé 

Tetejére:
– zsírszegény holland kakaópor szórás

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd egyforma kockákra vágva
megfőzzük. Ahogy megpuhult, vaníliaaromával és édesítőszerrel
leturmixoljuk.  
Az étcsokoládét összetörjük, az édesburgonya-püréből 3
kanállal adunk hozzá, majd mikróban megolvasztjuk. 
A püréhez forgatjuk a kakaóport, valamint az étcsokoládét, és egy választott formában eloszlatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

 Addig kikeverjük a krémet: egy lefőzött presszókávéhoz adjuk a rumaromát, valamint az édesítőszert. A Trapi Krémhez Vegafölt adunk, majd a kávés folyadékot, és egy habverő segítségével krémesre turmixoljuk. Ezt oszlatjuk el az alap brownie rétegen, majd dermedésig hűtőbe helyezzük.  Ahogy az egész összeállt, zsírszegény holland kakaóporral megszórva tálaljuk.