Tiramisus édesburgonya brownie
Brownie
Hozzávalók
24 darabhoz
Browniehoz:
– 700 g édesburgonya
– 12 g folyékony édesítőszer
– 1/2 üveg vaníliaaroma
– 100 g zsírszegény holland kakaópor
– 225 g cukormentes étcsoki
Krém:
– 300 g Fino Vegajó natúr Trapi Szendvicskrém
– 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
– 10 ml folyékony édesítőszer
– 15 ml rumaroma
– 1 presszókávé
Tetejére:
– zsírszegény holland kakaópor szórás
Elkészítés
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd egyforma kockákra vágva
megfőzzük. Ahogy megpuhult, vaníliaaromával és édesítőszerrel
leturmixoljuk. Az étcsokoládét összetörjük, az édesburgonya-püréből 3
kanállal adunk hozzá, majd mikróban megolvasztjuk. A püréhez forgatjuk a kakaóport, valamint az étcsokoládét, és egy választott formában eloszlatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Addig kikeverjük a krémet: egy lefőzött presszókávéhoz adjuk a rumaromát, valamint az édesítőszert. A Trapi Krémhez Vegafölt adunk, majd a kávés folyadékot, és egy habverő segítségével krémesre turmixoljuk. Ezt oszlatjuk el az alap brownie rétegen, majd dermedésig hűtőbe helyezzük. Ahogy az egész összeállt, zsírszegény holland kakaóporral megszórva tálaljuk.