Tavaszi tekercs Vegafölös mártogatóval
Tavaszi tekercs
Hozzávalók
2 adaghoz:
– 8 db kisebb rizspapír
– 50 g kaliforniai paprika
– 50 g mungóbab csíra
– 50 g káposzta
– 100 g répa
– 1/4 póréhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 30 ml gluténmentes szójaszósz
– só, bors, gyömbér, koriander
Mártogatós:
– 100 g Vegajó Vegaföl
– 10-20 ml víz
– metélőhagyma, só, bors
Mellé: friss saláta (rukkola, eper), grillezett tofu
Elkészítés
A zöldségeket egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a szójaszószt. Ezután a rizspapírokat egyesével vízbe mártjuk, majd megtöltjük és felcsavarjuk. Air Fryerben vagy sütőben a hajtással lefelé fordítva 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Az öntet elkészítésekor a Vegafölhöz adjuk a fűszereket, majd egy kevés vízzel hígíthatjuk a krémesebb állag elérése érdekében.
Friss salátát és grillezett tofut tálalunk mellé a teljes értékű ebéd érdekében.
Snack gyanánt magában, öntettel vagy Vegajo Trapi Krémekkel is kiváló!