Sütés nélküli Vegaföl-Cottage krémtorta
Krémtorta
Hozzávalók
150 g gluténmentes keksz
100 g növényi krém (vegán vaj alternatíva)
400 g Fino Vegajó Cottage
2 pohár Fino Vegajó Vegaföl
150 g cukor (ízlés szerint módosítható)
Vaníliaaroma
15 g vegán zselatin
1,5 dl növényi ital
Elkészítés
Az összetört kekszhez hozzáadjuk az olvasztott növényi krémet, elkeverjük, majd lenyomkodjuk a tortaforma aljára és hűtőbe tesszük pihenni. A krémhez a Fino Vegajó Cottage-ot és a Fino Vegajó Vegafölt összekeverjük a cukorral, vaníliaaromával. A zselatint felmelegítjük a növényi itallal, vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel! Ezután a keveréket a krémhez adjuk, majd az egészet ráöntjük a kekszalapra és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalhatjuk friss gyümölccsel, karamellöntettel.