Palacsinta Cottage krémmel
Palacsinta
Hozzávalók
8 darabhoz:
Palacsintához:
-100 g csicseriborsó liszt
-35 g étkezési keményítő
-1 kk. sütőpor
-csipet só
-20 g eritrit
-1,5-2 dl szénsavas víz (krémes állag elérése a cél)
-1,5 dl cukormentes kókusz ital
-20 ml olívaolaj
Töltelékhez:
-200 g Fino Vegajó Cottage
-1 db citrom leve és reszelt héja
-1 tk. fahéj
-ízlés szerint édesítőszer
Elkészítés
A palacsinta száraz hozzávalóit kikeverjük, majd elkezdjük hozzáadni a savas vizet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy krémes masszát kapjunk. Ezután dolgozzuk tovább a növényi itallal, majd az olívaolajjal. Az így kapott palacsinta alapot egy enyhén olívaolajjal kikent tapadásmentes serpenyőben oldalanként aranybarnára sütjük.
Kikeverjük a töltelék hozzávalóit. A kész palacsintákat a Cottage krémünkkel megkenve fogyaszthatjuk.