Habos gesztenyés kocka
Kocka
Hozzávalók
Piskóta alap (25×15 cm-es formával):
-25 g cukrozatlan zsírszegény kakaópor
-1 csomag sütőpor
-50 g csicseriborsóliszt
-150 g Vegajó Vegaföl
-1/2 üveg vanília aroma
-6 g folyékony édesítőszer
Gesztenyés krém:
-200 g natúr fagyasztott, cukrozatlan gesztenyemassza
-ízlés szerint folyékony édesítőszer
-1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
-200 ml cukormentes kókusz ital
Habréteg:
-200 g növényi cukormentes habkrém
-ízlés szerint vanília aroma
-ízlés szerint édesítőszer
Tetejére:
-cukormentes étcsoki forgács
Elkészítés
A piskóta száraz hozzávalóit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a Vegafölt, a vanília aromát, és az édesítőszert. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Közben elkezdjük felverni a növényi habkrémet az ízesítőkkel. A felét a felolvasztott gesztenyemasszához adjuk, jól eldolgozzuk. A másik felét kemény habbá verjük. Ezután a mentes pudingport a növényi itallal sűrűre főzzük, tetszés szerint ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a gesztenyemasszához forgatjuk. Ahogy kész a piskóta hagyjuk kihűlni. A sütőformát frissen tartó fóliával kibéleljük, hogy később könnyen szeletelhető legyen a süteményünk. Ebbe megy bele a kakaós alap, a tetejére a gesztenyés krém, majd a kemény habbá vert növényi habkrém. A tetejére cukormentes csoki forgácsot reszelünk.
Hagyjuk a hűtőben megdermedni, majd a formából könnyen kiemelve szeletelhetjük is.