Grízes kevert krémpite
Grízes krémpite
Hozzávalók
400 g Fino Vegajó Cottage
190 g Fino Vegajó Vegaföl
5 kanál cukor
3 kanál búzadara vagy rizsdara
3 kanál liszt (rizsliszt vagy más gluténmentes liszt is lehet)
1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya
1/2 kiskanál sütőpor
Elkészítés
A Fino Vegajó Cottage-ot és a Fino Vegajó Vegafölt jól összekeverjük. Lassanként belekeverjük a darát, a cukrot, a lisztet és a sütőport. Beledolgozzuk az áfonyát is. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből majd ráfordítjuk az elkészült süteményt egy tányérra. Áfonyával és porcukorral díszítjük.