Fehércsokis “cheesecake”
“cheesecake”
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 100 g Gabiyo reform keksz
- 50 g @finovegajo Vegaföl
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 200 ml cukormentes kókusztej
- 1 doboz @finovegajo Cottage
- 1015 ml (ízlés szerint) vegán,cukormentes fehércsoki ízesítésű csepp vagy helyette Süssina
- 10 g agaragar + 10 ml víz
- 80 g vegán,cukormentes fehércsoki
Elkészítés
Az alaphoz összedaráljuk a reform kekszet, majd a Vegaföllel alaposan átdolgozzuk. Ekkor teljesen formázható alapot kapunk. Ezt egy kisebb méretű szilikon tortaformába ellapíthatjuk. Figyeljünk rá, hogy teljesen egynemű legyen ne porhanyós, akkor lesz szép a torta alapja.
A pudingot egy kevés növényi tejhelyettesítővel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi növényi tejhelyettesítővel és sűrűre főzzük.
Ahogy kihűlt hozzáadjuk a Cottage-t, valamint az ízesítőt, és összedolgozzuk.
Az agar-agart kikeverjük a vízzel, majd forrástól számított 1-2 percig főzzük. Utána a krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. Beöntjük a keksz alapra.
A fehércsokiból 70 g-ot megolvasztunk, majd ez megy a krém tetejére. Ezután a maradék fehércsokit díszítésnek használjuk.
Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk.