Fehércsokis “cheesecake”

“cheesecake”

Hozzávalók (8 adaghoz):

Alap:
  • 100 g Gabiyo reform keksz
  • 50 g @finovegajo Vegaföl
Krém:
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 200 ml cukormentes kókusztej
  • 1 doboz @finovegajo Cottage
  • 1015 ml (ízlés szerint) vegán,cukormentes fehércsoki ízesítésű csepp vagy helyette Süssina
  • 10 g agaragar + 10 ml víz
Tetejére:
  • 80 g vegán,cukormentes fehércsoki

Elkészítés

Az alaphoz összedaráljuk a reform kekszet, majd a Vegaföllel alaposan átdolgozzuk. Ekkor teljesen formázható alapot kapunk. Ezt egy kisebb méretű szilikon tortaformába ellapíthatjuk. Figyeljünk rá, hogy teljesen egynemű legyen ne porhanyós, akkor lesz szép a torta alapja. 

A pudingot egy kevés növényi tejhelyettesítővel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi növényi tejhelyettesítővel és sűrűre főzzük.

Ahogy kihűlt hozzáadjuk a Cottage-t, valamint az ízesítőt, és összedolgozzuk.

Az agar-agart kikeverjük a vízzel, majd forrástól számított 1-2 percig főzzük. Utána a krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. Beöntjük a keksz alapra.

A fehércsokiból 70 g-ot megolvasztunk, majd ez megy a krém tetejére. Ezután a maradék fehércsokit díszítésnek használjuk. 

Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk.