Epres-diós túrógombóc
Túrógombóc
Hozzávalók
3 adaghoz:
Alap:
– 1 doboz Vegajó Cottage
– 60 g vegán vaníliás fehérje
– 100 ml víz
– 3-4 g folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
Töltelék:
– friss eper
“Panír”:
– 30 g darált dió
– 20 g por eritrit
Öntet / adag:
– 1 kk. Vegajó Vegaföl
– 1 kk. vaníliás fehérje por
– 2 g folyékony édesítőszer
– 50-60 ml víz (attól függ mennyire szeretnénk krémesre)
Elkészítés
Az alap hozzávalóit összedolgozzuk (annyi vízzel keverjük ki, hogy jól gyúrható gombócokat kapjunk, fehérje típusától függően lehet picit kevesebb vagy több is a megadott mennyiséghez képest), majd gombócokat formázunk belőle, amiket egyenként megtöltünk egy félbevágott eperrel.
A “panírhoz” a diót az eritrittel ledaráljuk, majd a már kész gombócokat bele forgatjuk.
Az öntetet kikeverjük, majd ízlésesen rácsorgatva tálaljuk!