Édesburgonya pogácsa Trapival
Pogácsa
Hozzávalók
12 darabhoz:
-100 g gluténmentes zabpehelyliszt
-20 g útifűmaghéj
Fűszerek: só, szerecsendió, metélőhagyma
-50 g Fino Vegajó Cottage
-50 g Fino Vegajó Trapi
-200 g főtt édesburgonya
Hajtogatáshoz:
-50 g Fino Vegajó Trapi
Tetejére:
-natúr paradicsompüré
-megmaradt Fino Vegajó Trapi
Elkészítés
A zablisztet az útifűmaghéjjal, valamint a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Ehhez adjuk a Vegajó Cottage-ot, a Trapit, valamint az édesburgonyát. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Az alap felét megszórjuk Trapival és újból félbehajtjuk, így kinyújtjuk. Ezt még egyszer ismételjük. Pogácsaszaggatóval pogácsákat formázunk.
Megkenjük natúr paradicsompürével, megszórjuk a maradék Trapival.
160 fokos sütőben légkeveréssel 25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni (amíg nem hűl ki, esetleg úgy tűnhet, hogy nyers maradt
a tészta).
Jó étvágyat!