Édesburgonya lángos
Lángos
Hozzávalók
2 db-hoz:
-200 g édesburgonya
-20 g gluténmentes sörélesztő pehely
-1/2 csomag gluténmentes porélesztő (elhagyható)
-só
-50 g gluténmentes zabliszt
-20 g kölesliszt
Nyújtáshoz: választott liszt (pl. gluténmentes lisztkeverék)
Tetejére:
– Fino Vegajó Vegaföl
– Fino Vegajó Trapi
Sütéshez: olívaolaj spray
Elkészítés
Az édesburgonyát főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az élesztőt, a sörélesztő pelyhet, az alaposan összedolgozott két fajta lisztet, és gyúrjuk össze. Az így kapott tésztát hűtőben pihentessük 10-15 percet. Ezután osszuk ketté, és formázzuk meg a lángosainkat egy sodrófa, vagy a kezünk segítségével. Olívaolaj spray-vel kifújt serpenyőben süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ahogy kész, Vegaföllel kenjük meg, és szórjunk a tetejére reszelt vegán Trapit.