Diétás gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér
Hozzávalók
12 szelethez:
-200 g gluténmentes kenyérliszt
-1 csomag sütőpor
-1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
-150 g Vegajó Vegaföl
-250 ml víz
-20 ml citromlé
-1 db citrom reszelt héja
-15 ml édesítőszer
-100 g ribizli
Krém:
-150 g Vegajó Vegaföl
-2 ek. Vegajó Cottage
-ízlés szerint édesítőszer, citromlé
Elkészítés
A száraz alapanyagokat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a Vegafölt a vízzel, citromlével és édesítőszerrel. Jól kidolgozzuk. Hozzáforgatjuk a ribizlit és a reszelt citromhéjat. A masszát egy vekni formába öntjük és 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ahogy kész hagyjuk teljesen kihűlni. Kikeverjük a krémet, ezzel megkenjük a tetejét, gyümölccsel megszórjuk, és fogyaszthatjuk.