Citromos Cottage muffin
Citromos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg Fino Vegajó Cottage
20 dkg apró szemű zabpehely
12 dkg cukor
10 dkg vegán margarin
1,5 dl rizs ital
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 db citrom
Elkészítés
Az apró szemű zabpelyhet a többi száraz hozzávalóval, a sütőporral, cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük egy tálban. Egy másik edényben a Fino Vegajo Cottage-ot összenyomkodjuk villával, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a rizs italt, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd simára dolgozzuk a masszát. A muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük, majd belekanalazzuk a tésztát. A formákat csak háromnegyedig töltjük, mert a tészta sütés közben megemelkedik. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük 180 °C-on. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e, majd mazsolával, aszalt áfonyával díszítjük.