Vegán brokkoli krémleves

Krémleves

Hozzávalók

1 fej brokkoli
2 db burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Étkezési keményítő (egy csapott kávéskanálnyi)
1 evőkanál olíva olaj
Kb. egy dl kókuszital
Só, bors izlés szerint
Egy leheletnyi szerecsendió
Kb. 0,75 l víz (krémességtől függően)
Reszelt Vegajó Trapi

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és felöntjük vízzel. Sóval, borssal fűszerezzük a levet. Ha a krumpli már kellően megpuhult, hozzáadjuk a brokkolit és a zúzott fokhagymát.
Amikor már a brokkoli is puhára főtt, öntsük fel a növényi italunkkal és vegyük le a tűzhelyről. Egy botmixerrel alaposan pürésítjük, majd hozzáadjuk a Vegafölt és a növényi keményítőt.
Tegyük vissza a tűzhelyre, forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett és már tálalhatjuk is. Tálalás után szórjuk rá a reszelt Trapit.

Kapcsolat

Termékeinkkel kapcsolatos kérdés esetén vagy további felvilágosításért írj nekünk az info@vegajo.hu e-mail címre!