Bolognais quinoa burrito

Burrito

Hozzávalók

7 adaghoz:

Tortilla:
-250 g quinoa 
-1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
-200 ml víz
-só, bors

Ragu:
-1 kisebb fej vöröshagyma 
-500 g zsírszegény darált hús vagy húshelyettesítő 
-500 ml natúr paradicsompüré

Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, majoranna, pirospaprika,
fűszerkömény

Tetejére:
-100 g Fino Vegajó Trapi 

Elkészítés

A quinoát alaposan beáztatjuk, majd leöntjük róla a felesleges vizet és a Vegaföllel, vízzel, valamint fűszerekkel egynemű masszává turmixoljuk. Ebből 7 db tortilla lapot tudunk kisütni egy tapadásmentes serpenyőben. 
Míg a lapok sülnek, elkészítjük a ragut. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk. Végül felöntjük natúr paradicsomszósszal, ha szükséges újra fűszerezzük, majd hagyjuk besűrűsödni. 
Ahogy kész a ragu, megtöltjük a quinoa lapokat, felcsavarjuk, és egyenként egy formába helyezzük. Meglocsoljuk a maradék raguval, eloszlatjuk a tetején a reszelt Trapit, majd 200 fokon 15 perc alatt ráolvasztjuk. 
Friss salátával tálaljuk. 

Kapcsolat

Termékeinkkel kapcsolatos kérdés esetén vagy további felvilágosításért írj nekünk az info@vegajo.hu e-mail címre!