Bolognais quinoa burrito
Burrito
Hozzávalók
7 adaghoz:
Tortilla:
-250 g quinoa
-1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
-200 ml víz
-só, bors
Ragu:
-1 kisebb fej vöröshagyma
-500 g zsírszegény darált hús vagy húshelyettesítő
-500 ml natúr paradicsompüré
Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, majoranna, pirospaprika,
fűszerkömény
Tetejére:
-100 g Fino Vegajó Trapi
Elkészítés
A quinoát alaposan beáztatjuk, majd leöntjük róla a felesleges vizet és a Vegaföllel, vízzel, valamint fűszerekkel egynemű masszává turmixoljuk. Ebből 7 db tortilla lapot tudunk kisütni egy tapadásmentes serpenyőben.
Míg a lapok sülnek, elkészítjük a ragut. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk. Végül felöntjük natúr paradicsomszósszal, ha szükséges újra fűszerezzük, majd hagyjuk besűrűsödni.
Ahogy kész a ragu, megtöltjük a quinoa lapokat, felcsavarjuk, és egyenként egy formába helyezzük. Meglocsoljuk a maradék raguval, eloszlatjuk a tetején a reszelt Trapit, majd 200 fokon 15 perc alatt ráolvasztjuk.
Friss salátával tálaljuk.