Avokádó kenyér
Avokádó kenyér
Hozzávalók
4 db toasthoz – 2 db szendvics alaphoz:
– 1 db avokádó
– 25 g Vegajó Trapi
– 1 ek. chia mag + 2 ek. vízzel kikeverve
– 10 g gluténmentes zabpehely
– 10 g újhagyma
– só
Szórás:
– 5 g vegyes mag: chia mag, lenmag, szezámmag
Töltelék:
– 20 g medvehagymás Vegajó Trapi krém
– 80 g magas hús tartalmú pulykamellsonka
– 10 g reszelt répa
– 50 g spenót levél
– 10 g reszelt Trapi
Mellé: friss saláta
Elkészítés
Az avokádót felvágjuk, kikanalazzuk a belsejét, majd összenyomkodjuk. A chia magot kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután a zabpehellyel, sóval, újhagymával, valamint a reszelt Trapival együtt az avokádóhoz adjuk.
Összedolgozzuk, majd egy sütőpapíron eloszlatjuk 4 egyforma részre. Korongokat formázunk belőlük, megszórjuk magvakkal, majd 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a “toast” szeletek egyik felét megkenjük Trapi krémmel, majd megpakoljuk a töltelékkel, és fogyaszthatjuk is.
Mellé fogyaszthatunk egy nagyobb adag salátát.