Almás pite fánk
Fánk
Hozzávalók
9 db-hoz:
-100 g Vegajó Cottage
-100 g reszelt zöldalma
-80 g reform gluténmentes lisztkeverék
-csipet só
-csipet szerecsendió
-1 kk. fahéj
-3 ek. eritrit
-10 g chia mag
-1 ek. gluténmentes sütőpor
-1 ek. sós karamell vegán, cukormentes öntet
-50 ml víz
Forgatáshoz:
poreritrit + fahéj összedolgozva
Elkészítés
Az összes hozzávaló mehet egy nagyobb tálba. Először a szárazanyagok, majd a folyékonyak. Egyenletes masszává dolgozzuk az alapot.
Ezt egy kinyomóba helyezzük, amivel szép lyukas közepű fánkokat tudunk adagolni a szilikon muffin formánkba (természetesen fánk forma is használható). Amennyiben ilyen eszközünk nem lenne, a kezünkkel is megformázhatjuk, ugyanis a kapott massza szilárdabb és gyúrható állagú.
180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ahogy kihűlt, fahéjas eritritbe hempergetjük.