Vörös lencsés tésztasaláta

Tésztasaláta

Hozzávalók

2 főre:

Raguhoz:

– 250 g csirkemell

– 1/2 fej lilahagyma

– só,bors,friss kapor 

– olívaolaj spray 

– 400 g cukkini

 

– 40 g spenót

– 20 g mogyoró 

 

Öntet:

– 50 g Fino Vegajó Vegaföl

– 1 tk. mustár

– 50 ml víz

– só, bors

 

Tészta:

– 80 g vöröslencse-tészta

Tetejére: póréhagymacsíra

Elkészítés

A lilahagymát felkockázzuk és elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, a cukkinit, valamint a fűszereket. Így sütjük puhulásig/fehéredésig. Közben megfőzzük a reform tésztát. 

A Vegafölt a mustárral, vízzel, valamint sóval és borssal kikeverjük. Ahogy megfőtt a tészta, hideg vízzel alaposan átmossuk. A spenóthoz öntjük a kihűlt tésztát, a ragut, valamint a mogyorót, végül pedig meglocsoljuk az öntettel. 

Alaposan átforgatjuk, és tálalunk.