Vörös lencsés tésztasaláta
Tésztasaláta
Hozzávalók
2 főre:
Raguhoz:
– 250 g csirkemell
– 1/2 fej lilahagyma
– só,bors,friss kapor
– olívaolaj spray
– 400 g cukkini
– 40 g spenót
– 20 g mogyoró
Öntet:
– 50 g Fino Vegajó Vegaföl
– 1 tk. mustár
– 50 ml víz
– só, bors
Tészta:
– 80 g vöröslencse-tészta
Tetejére: póréhagymacsíra
Elkészítés
A lilahagymát felkockázzuk és elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, a cukkinit, valamint a fűszereket. Így sütjük puhulásig/fehéredésig. Közben megfőzzük a reform tésztát.
A Vegafölt a mustárral, vízzel, valamint sóval és borssal kikeverjük. Ahogy megfőtt a tészta, hideg vízzel alaposan átmossuk. A spenóthoz öntjük a kihűlt tésztát, a ragut, valamint a mogyorót, végül pedig meglocsoljuk az öntettel.
Alaposan átforgatjuk, és tálalunk.