Vegajó borzas

Vegajó borzas

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 2 evőkanál reform liszt (pl. teljes kiőrlésű, tönköly- vagy zabpehelyliszt)
  • 1 darab tojás
  • kb. 100 g reszelt zeller
  • 2 evőkanál Vegajó Vegaföl
  • 50 g Vegajó Trapi (reszelve)
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemell-szeleteket egyenként megmártjuk a lisztben majd a tojásban és jöhet rá a zeller!
  3. Az Airfryer kosarát vékonyan kikenjük olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a szeleteket.
  4. 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük, félidőben megfordítva, hogy minden oldala aranybarnára süljön.
  5. Az elkészült szeletekre fokhagymás Vegafölt kenünk majd Trapit reszelünk rá.
  6. Frissen, salátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.