Vegajó borzas
Vegajó borzas
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál reform liszt (pl. teljes kiőrlésű, tönköly- vagy zabpehelyliszt)
- 1 darab tojás
- kb. 100 g reszelt zeller
- 2 evőkanál Vegajó Vegaföl
- 50 g Vegajó Trapi (reszelve)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés
- A csirkemellet megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, borsozzuk.
- A csirkemell-szeleteket egyenként megmártjuk a lisztben majd a tojásban és jöhet rá a zeller!
- Az Airfryer kosarát vékonyan kikenjük olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a szeleteket.
- 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük, félidőben megfordítva, hogy minden oldala aranybarnára süljön.
- Az elkészült szeletekre fokhagymás Vegafölt kenünk majd Trapit reszelünk rá.
- Frissen, salátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.