Újévi lencsesaláta
Saláta
Hozzávalók
4 adaghoz:
– 80 g vöröslencse
– 100 g jégsaláta
– 2 szál babérlevél
– 250 g édesburgonya
– 100 g répa
– 30 g gránátalma
– 80 g Fino Vegajó Fehér Kocka
Fűszerek:
só, bors, kakukkfű, metélőhagyma, ½ narancs leve
Elkészítés
A lencsét alaposan átmossuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. A zöldségeket felvágjuk. A gránátalmát kimagozzuk, a Fehér Kockát felvágjuk. Az édesburgonyát egyenletes apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ahogy minden elkészült, összeállítjuk a salátát: a jégsalátához adjuk a répát, a főtt vöröslencsét, a sült édesburgonyát, a gránátalmát, a Fehér Kockát, majd a fűszereket: só, bors, metélőhagyma, kakukkfű.
Alaposan összefogatjuk, majd narancslével meglocsoljuk.