Újévi lencsesaláta

Saláta

Hozzávalók

4 adaghoz:
– 80 g vöröslencse
– 100 g jégsaláta
– 2 szál babérlevél
– 250 g édesburgonya
– 100 g répa
– 30 g gránátalma
– 80 g Fino Vegajó Fehér Kocka 

Fűszerek:
só, bors, kakukkfű, metélőhagyma, ½ narancs leve

Elkészítés

A lencsét alaposan átmossuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. A zöldségeket felvágjuk. A gránátalmát kimagozzuk, a Fehér Kockát felvágjuk. Az édesburgonyát egyenletes apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. 
Ahogy minden elkészült, összeállítjuk a salátát: a jégsalátához adjuk a répát, a főtt vöröslencsét, a sült édesburgonyát, a gránátalmát, a Fehér Kockát, majd a fűszereket: só, bors, metélőhagyma, kakukkfű. 
Alaposan összefogatjuk, majd narancslével meglocsoljuk.

Kapcsolat

Termékeinkkel kapcsolatos kérdés esetén vagy további felvilágosításért írj nekünk az info@vegajo.hu e-mail címre!