Túródesszert ízvilágú zabkása

Zabkása

Hozzávalók

2 adaghoz:

– 60 g gluténmentes zabliszt 
– 60 g vegán fehérje por
– 100 g Fino Vegajó Cottage
– 2 kk eritrit
– 1 kezeletlen citrom reszelt héja
– 4 ek citromlé
– 2 ek vaníliaaroma
– 10 g útifűmaghéj
– 200 ml víz

Tetejére:
– 30 g cukormentes étcsoki

Elkészítés

A zabliszthez adjuk a fehérjét, az édesítőszert, a Cottage-ot, a citrom héját, levét, majd a vaníliaaromát, végül pedig a vizet. Csomómentesre keverjük. Végül hozzáforgatjuk az útifűmaghéjat. Hűtőben hagyjuk besűrűsödni, majd választott formában kettéosztjuk. A cukormentes étcsokit megolvasztjuk, és az alapok tetején eloszlatjuk. 1-1 szelet friss citrommal tálaljuk. 

Jó étvágyat!