Sushi szendvics
Sushi
Hozzávalók
2 főre:
Alap:
– 4 db alga lap (nori lap)
Töltelék:
– 200 g lazac
– 50 g @finovegajo natúr TRAPI Krém
– uborka szeletek
– 50 g avokádó
– 80 g quinoa
– 2 ek. rizs ecet
– só, bors
Elkészítés
A quinoát alaposan átmossuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel, só hozzáadásával puhára főzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a rizs ecetet, amivel alaposan átdolgozzuk.
A friss lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd marináljuk: citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük.
Az alga lap közepébe egy közepes kiszúró segítségével a megfőtt quinoát felét rétegezzük, majd uborka szeleteket teszünk rá, eloszlatunk rajta 10 g Trapi krémet, majd a fele lazacot, az avokádót, és a maradék 10 g Trapi Krémet. Ezután a sarkoknál elkezdjük felhajtani, és a fennmaradó 5 g Trapi Krémmel tapasztjuk össze.
Még egy alga lapba forgatjuk, amit úgyszintén össze tapasztunk Trapi krém vagy víz segítségével.
Ezután pedig a kapott “szendvicset” egy tapadás mentes serpenyőben át pirítjuk.
Ugyanígy készítjük a másik adag Sushi szendvicset is.
A megsült szendvicsek tetejére szezámmagot szórhatunk.