Sushi szendvics

Sushi

Hozzávalók

2 főre:

Alap:

– 4 db alga lap (nori lap)

 

Töltelék:

– 200 g lazac

– 50 g @finovegajo natúr TRAPI Krém 

– uborka szeletek

– 50 g avokádó 

– 80 g quinoa 

– 2 ek. rizs ecet

– só, bors

Elkészítés

A quinoát alaposan átmossuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel, só hozzáadásával puhára főzzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a rizs ecetet, amivel alaposan átdolgozzuk.

A friss lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd marináljuk: citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. 

Az alga lap közepébe egy közepes kiszúró segítségével a megfőtt quinoát felét rétegezzük, majd uborka szeleteket teszünk rá, eloszlatunk rajta 10 g Trapi krémet, majd a fele lazacot, az avokádót, és a maradék 10 g Trapi Krémet. Ezután a sarkoknál elkezdjük felhajtani, és a fennmaradó 5 g Trapi Krémmel tapasztjuk össze. 

Még egy alga lapba forgatjuk, amit úgyszintén össze tapasztunk Trapi krém vagy víz segítségével.

Ezután pedig a kapott “szendvicset” egy tapadás mentes serpenyőben át pirítjuk.

Ugyanígy készítjük a másik adag Sushi szendvicset is. 

A megsült szendvicsek tetejére szezámmagot szórhatunk.