Spenótos cukkini lasange
Lasagne
Hozzávalók
4 adaghoz/ 4 szelethez:
1 db cukkini (kb. 300 g)
Krém:
150 g Fino Vegajó Vegaföl
150 g Fino Vegajó Cottage
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Töltelék:
100 g spenót
~300 g főtt quinoa (nyersen 100 g-ból főzzük)
Tetejére:
150 g Fino Vegajó Trapi
Elkészítés
A cukkiniből egy hámozó segítségével szeleteket vágunk, majd azokat átlapolva egymásra rétegezzük. Egy papírtörlővel felitatjuk róla a kieresztett levet. A sütőformánkhoz mérten 3 átlapolt cukkini réteget készítünk. A krémet összeállítjuk: leturmixoljuk a Vegafölt és a Cottage-t a fűszerek hozzáadásával. Majd a már megfőtt quinoához és a spenóthoz adjuk. Így az egészet jól átforgatjuk. Megkezdjük a rétegezést: olivaolaj sprayel kifújjuk a jénai tálunkat, vagy tepsinket (ki miben készíti), majd mehet egy sor cukkini, és egy réteg töltelék. Ezt még 2x megismételjük. Reszelt Trapival megszórjuk, majd 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
EXTRA TIPP: egy kis plusz Vegaföl mindig elfér a tetején, valamint valamilyen mikrozölddel, vagy zöld csírával nagyon jól érvényesülnek az ízek.