Krémes szilvaleves fahéjas öntettel
Krémes szilvaleves fahéjas öntettel
Hozzávalók (2–3 adaghoz):
- 15 db szilva (+ néhány fél szilva a díszítéshez)
- ½ citrom leve
- 1 ek. 4x édesítő (vagy ízlés szerint)
- 1 csipet fahéj
- 1 ek. Vegajó Vegaföl
- 1 ek. vaníliás pudingpor
Fahéjas öntethez
- 2 ek. Vegajó Vegaföl
- 1 tk. édesítő
- ½ tk. fahéj
- 1–2 ek. víz (hígításhoz)
Elkészítés
1. Szilva előkészítése
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk,felezzük őket.
Hozzáadjuk a citrom levét, az édesítőt és egy csipet fahéjat.
Egy lábasba tesszük, elkezdjük felfőzni
Addig főzzük, amíg a szilvák teljesen megpuhulnak (kb. 10 perc).
Botmixerrel krémesre összedolgozzuk.
2. Sűrítés
A pudingport elkeverjük egy kevés hideg vízzel és a Vegaföllel.
Majd a fazékba öntjük.
Lassú tűzön sűrítjük, amíg krémes állagot kapunk.
3. Fahéjas öntet
A Vegafölt elkeverjük az édesítővel, fahéjjal és egy kevés vízzel, hogy sűrű öntetet kapjunk.
4. Tálalás
A levest hűtve tálaljuk.
A tetejére friss szilvadarabokat teszünk, és meglocsoljuk a fahéjas öntettel.
Tipp
A fahéjas öntet helyett kevés pirított mandulával vagy granolával is díszíthető.
A díszítő szilvákat 10 perc alatt 180 fokon meg is sütheted AirFryerben egy kicsi fahéjjal!