Krémes szilvaleves fahéjas öntettel

Krémes szilvaleves fahéjas öntettel

Hozzávalók (2–3 adaghoz):

  • 15 db szilva (+ néhány fél szilva a díszítéshez)
  • ½ citrom leve
  • 1 ek. 4x édesítő (vagy ízlés szerint)
  • 1 csipet fahéj
  • 1 ek. Vegajó Vegaföl
  • 1 ek. vaníliás pudingpor

Fahéjas öntethez

  • 2 ek. Vegajó Vegaföl
  • 1 tk. édesítő
  • ½ tk. fahéj
  • 1–2 ek. víz (hígításhoz)

Elkészítés

1. Szilva előkészítése
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk,felezzük őket.

Hozzáadjuk a citrom levét, az édesítőt és egy csipet fahéjat.

Egy lábasba tesszük, elkezdjük felfőzni

Addig főzzük, amíg a szilvák teljesen megpuhulnak (kb. 10 perc).

Botmixerrel krémesre összedolgozzuk.

2. Sűrítés

A pudingport elkeverjük egy kevés hideg vízzel és a Vegaföllel.

Majd a fazékba öntjük.

Lassú tűzön sűrítjük, amíg krémes állagot kapunk.

3. Fahéjas öntet

A Vegafölt elkeverjük az édesítővel, fahéjjal és egy kevés vízzel, hogy sűrű öntetet kapjunk.

4. Tálalás

A levest hűtve tálaljuk.

A tetejére friss szilvadarabokat teszünk, és meglocsoljuk a fahéjas öntettel.

Tipp

A fahéjas öntet helyett kevés pirított mandulával vagy granolával is díszíthető.

A díszítő szilvákat 10 perc alatt 180 fokon meg is sütheted AirFryerben egy kicsi fahéjjal!