Fehérjében gazdag magvas lencse baguette

lencse baguette

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 300 g vörös lencse
  • 150 g finovegajo Vegaföl (vegán tejföl helyettesítő)
  • 100 ml víz
  • 10 g só
  • 2 g őrölt gyömbér
  • 30 g útifűmaghéj
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor

Tetejére: 

  • tökmag és napraforgómag vegyesen

Elkészítés

A lencsét legalább 2–3 órára beáztatjuk, majd többször átmossuk, leszűrjük.

Ezután turmixba tesszük a Vegaföllel és a friss vízzel. Leturmixoljuk, majd a kapott masszához adjuk a fűszereket, hozzáadjuk a sütőport és az útifűmaghéjat, alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.

Szilikon bagel formákba adagoljuk a kapott masszát, magvakkal megszórjuk, és 170–180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor kész hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhető is.