Vegán “Trapival” töltött zeller lángos
Lángos
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 200 g tisztított nyers zellergumó
- 30 g kölesliszt
- 3 g só
- 20 g gluténmentes sörélesztőpehely
- 10 g utifűmaghéj
Tölteléknek:
- 30 g reszelt @finovegajo Trapi
Tetejére:
- 30 g @finovegajo Vegaföl + só + fokhagyma granulátum
- 10 g reszelt @finovegajo Trapi
Elkészítés
A zeller pucoljuk meg, vágjuk egyenlő kockákra, és 200 g-ot főzzük meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, majd turmixoljuk le.
Ezután adjuk hozzá a köleslisztet, az utifűmaghéjat, a sót, valamint a sörélesztőpelyhet. Összedolgozuk.
Az így kapott tésztát pihentessük 10-15 percet.
Ezalatt reszeljük le a Trapit, amiből 30 g-ot tegyünk a kapott gombóc közepébe, fedjük be szépen a tésztával, és óvatosan nyújtsuk ki egy sodrófa, vagy a kezünk segítségével. Olívaolaj sprayel kifújt serpenyőben süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ahogy kész, Vegaföllel kenjük meg (amit előzőleg sóval, és fokhagymaporral keverjünk ki), és szórjuk a tetejére a maradék vegán Trapit.