Vegán “Trapival” töltött zeller lángos

Lángos

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 200 g tisztított nyers zellergumó
  • 30 g kölesliszt
  • 3 g só
  • 20 g gluténmentes sörélesztőpehely
  • 10 g utifűmaghéj 

Tölteléknek:

  • 30 g reszelt @finovegajo Trapi

Tetejére:

  • 30 g @finovegajo Vegaföl + só + fokhagyma granulátum
  • 10 g reszelt @finovegajo Trapi

Elkészítés

A zeller pucoljuk meg, vágjuk egyenlő kockákra, és 200 g-ot főzzük meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, majd turmixoljuk le. 

Ezután adjuk hozzá a köleslisztet, az utifűmaghéjat, a sót, valamint a sörélesztőpelyhet.  Összedolgozuk. 

Az így kapott tésztát pihentessük 10-15 percet. 

Ezalatt reszeljük le a Trapit, amiből 30 g-ot tegyünk a kapott gombóc közepébe, fedjük be szépen a tésztával, és óvatosan nyújtsuk ki egy sodrófa, vagy a kezünk segítségével. Olívaolaj sprayel kifújt serpenyőben süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ahogy kész, Vegaföllel kenjük meg (amit előzőleg sóval, és fokhagymaporral keverjünk ki), és szórjuk a tetejére a maradék vegán Trapit.