Vegán céklás quiche

Vegán céklás quiche

Hozzávalók (6 szelethez):

Alap:

  • 100 g köles
  • 10 g chia mag

Töltelék:

  • 300 g GMO mentes füstölt tofu
  • 1 evőkanál céklapor
  • 1 doboz finovegajo Vegaföl
  • fűszerek: 1 ek. só, 1/2 ek.bors, 1 ek. őrölt gyömbér, 1 ek. őrölt szerecsendió
  • ~100 ml víz

 

Tálaláshoz:

  • friss sali
  • gránátalma

 

Elkészítés

A kölest alaposan átmossuk. 2x-es mennyiségű vízzel puhára főzzük, majd levesszük a tűzről. A főtt köleshez hozzáadjuk a chia magot és alaposan elkeverjük. Formázható állagot várunk: ha szükséges, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a chia megdagadjon és összetartsa a kölest.

Választott formába helyezzük. Majd kanállal tart alakban helyet készítünk a tölteléknek.

A tofut felkockázzuk. Hozzáadjuk a céklaport, a Vegafölt, a vizet és a fűszereket. Krémesre turmixoljuk. Ráöntjük a tofukrémet az alap tetejére. Szépen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Friss salátával és gránátalmával tálaljuk.