Vegán céklás quiche
Vegán céklás quiche
Hozzávalók (6 szelethez):
Alap:
- 100 g köles
- 10 g chia mag
Töltelék:
- 300 g GMO mentes füstölt tofu
- 1 evőkanál céklapor
- 1 doboz finovegajo Vegaföl
- fűszerek: 1 ek. só, 1/2 ek.bors, 1 ek. őrölt gyömbér, 1 ek. őrölt szerecsendió
- ~100 ml víz
Tálaláshoz:
- friss sali
- gránátalma
Elkészítés
A kölest alaposan átmossuk. 2x-es mennyiségű vízzel puhára főzzük, majd levesszük a tűzről. A főtt köleshez hozzáadjuk a chia magot és alaposan elkeverjük. Formázható állagot várunk: ha szükséges, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a chia megdagadjon és összetartsa a kölest.
Választott formába helyezzük. Majd kanállal tart alakban helyet készítünk a tölteléknek.
A tofut felkockázzuk. Hozzáadjuk a céklaport, a Vegafölt, a vizet és a fűszereket. Krémesre turmixoljuk. Ráöntjük a tofukrémet az alap tetejére. Szépen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Friss salátával és gránátalmával tálaljuk.