Vegajó-Trapi sajttortás süti eperöntettel
Vegajó-Trapi sajttortás süti eperöntettel
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Keksz alap hozzávalói:
- 100 g cukormentes kekszmorzsa (lehet házi készítésű is)
- 50 g olvasztott kókuszolaj
Krém hozzávalói:
- 100 g Vegajó Trapi natúr
- 200 g Vegajó Vegaföl
- 2 tojás
- kb. 40 g eritrit (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
- 40 g vaníliás pudingpor
- 20 g tápiókakeményítő
- 2 teáskanál agar-agar (vagy zselatin, ha nem szükséges a vegán változat)
Eper szósz hozzávalói:
- kb. 400 g eper + pici víz
- ízlés szerint eritrit (kb. 1 evőkanál)
Elkészítés
Alap:
- A kókuszolajat keverd össze az aprított keksszel.
- Nyomkodd bele egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak alul) kapcsos tortaformába.
Krém:
- A Trapit és a Vegafölt turmixold csomómentesre.
- Add hozzá a tojásokat, eritritet, citromhéjat, pudingport, tápiókakeményítőt, majd végül az agar-agart.
- Öntsd a masszát a kekszalapra.
Sütés:
- 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 50 percig süsd, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Eper szósz:
- Az epret darabold fel, melegítsd fel, majd édesítsd eritrittel.
Összeállítás:
- Hagyd a tortát teljesen kihűlni.
- Kanalazd rá az eperöntetet, majd díszítsd kb. 100 g friss eperrel.
- Tedd hűtőbe legalább 12 órára (lehetőleg egy éjszakára).
- Másnap könnyedén eltávolítható a forma, a sütőpapírnak köszönhetően szépen áthelyezhető a torta.