Vegajó-Trapi sajttortás süti eperöntettel

Vegajó-Trapi sajttortás süti eperöntettel

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

Keksz alap hozzávalói:

  • 100 g cukormentes kekszmorzsa (lehet házi készítésű is)
  • 50 g olvasztott kókuszolaj

Krém hozzávalói:

  • 100 g Vegajó Trapi natúr
  • 200 g Vegajó Vegaföl
  • 2 tojás
  • kb. 40 g eritrit (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • 40 g  vaníliás pudingpor
  • 20  g tápiókakeményítő
  • 2 teáskanál agar-agar (vagy zselatin, ha nem szükséges a vegán változat)

Eper szósz hozzávalói:

  • kb. 400 g eper + pici víz
  • ízlés szerint eritrit (kb. 1 evőkanál)

Elkészítés

Alap:

  • A kókuszolajat keverd össze az aprított keksszel.
  • Nyomkodd bele egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak alul) kapcsos tortaformába.

Krém:

  • A Trapit és a Vegafölt turmixold csomómentesre.
  • Add hozzá a tojásokat, eritritet, citromhéjat, pudingport, tápiókakeményítőt, majd végül az agar-agart.
  • Öntsd a masszát a kekszalapra.

Sütés:

  • 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 50 percig süsd, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Eper szósz:

  • Az epret darabold fel, melegítsd fel, majd édesítsd eritrittel.

Összeállítás:

  • Hagyd a tortát teljesen kihűlni.
  • Kanalazd rá az eperöntetet, majd díszítsd kb. 100 g friss eperrel.
  • Tedd hűtőbe legalább 12 órára (lehetőleg egy éjszakára).
  • Másnap könnyedén eltávolítható a forma, a sütőpapírnak köszönhetően szépen áthelyezhető a torta.