Trapival töltött pulykamell, sült zöldségekkel

Trapival töltött pulykamell

Hozzávalók (6-7 adaghoz):

A húshoz:

  • 500 g pulykamell
  • só, őrölt bors, metélőhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 100 g 92%os pulykamellsonka
  • 100 g Fino Vegajo Trapi (vegán sajt helyettesítő)

 

A zöldségekhez:

  • 600 g édesburgonya
  • 300 g répa
  • 400 g előfőzőtt cékla
  • 200 g lilahagyma
  • 300 g karfiol
  • só, bors
  • olívaolajspray (néhány fújás)

 

Opcionális öntet:

  • Vegaföl sóval, borssal, petrezselyemmel kikeverve

Elkészítés

Az édesburgonyát, répát és a lilahagymát meghámozzuk, felszeleteljük.A karfiolt rózsáira szedjük. A céklát felszeleteljük.Az egészet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, néhány fújás olívaolajsprével átfújjuk, majd alaposan átforgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 200 °C-on 30–35 perc alatt készre sütjük.

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, metélőhagymával megszórjuk. Két réteg frissentartó fóliát lefektetünk az asztalra. A pulykamellszeleteket kissé átlapolva ráhelyezzük, hogy egy nagy téglalap formát kapjunk.A húsra ráfektetjük a pulykamellsonka szeleteket, megszórjuk a reszelt trapival, majd a felaprított petrezselyemmel.A fólia segítségével nagyon szorosan felcsavarjuk. Fontos lépés, hogy a Trapi ne follyon ki. A hengert a fólia két végének ellentétes irányú tekerésével zárjuk le.Ezután újabb réteg frissentartó fóliába forgatjuk, majd szorosan alufóliába csomagoljuk.A becsomagolt húsrudat tepsibe helyezzük, és 180 °C-os sütőben 35 percig sütjük.Ezután óvatosan kibontjuk a fóliákból, majd visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy szép színt kapjon.

A töltött pulykamellből szeleteket vágunk, és a sült zöldségekkel tálaljuk.