Sós karamellás cookie dough

Sós karamellás cookie dough

Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 100 g cukormentes étcsokoládé
  • 50 g gluténmentes zabliszt
  • 70 g vegán sós karamellás fehérjepor
  • 1 doboz Fino Vegajo Vegaföl
  • 7 g folyékony édesítőszer
  • 15 ml vaníliaaroma
  • 80 ml víz

Elkészítés

Az étcsokoládéból 50 g-ot félreteszünk, a másik 50 g-ot apró kockákra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük a Vegafölt, majd hozzáadjuk az összes folyékony hozzávalót (édesítőszer, vaníliaaroma, víz).Mehet bele a zabliszt és a fehérjepor, majd alaposan összedolgozzuk.Amikor a massza már majdnem teljesen összeállt, beleforgatjuk az apróra vágott étcsokidarabokat.

A masszát egy előkészített formába eloszlatjuk (kb. 18 × 18 cm-es forma ideális).

A félretett 50 g étcsokoládét megolvasztjuk, és egyenletesen a tetejére öntjük.Hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk teljesen megdermedni.

Dermedés után fejjel lefelé kifordítjuk a formából, szeleteljük és fogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá! Ez egy tökéletes egészséges, fehérjedús édesség, amit könnyen előre is el lehet készíteni.