Sós karamellás cookie dough
Sós karamellás cookie dough
Hozzávalók (12 db-hoz):
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g gluténmentes zabliszt
- 70 g vegán sós karamellás fehérjepor
- 1 doboz Fino Vegajo Vegaföl
- 7 g folyékony édesítőszer
- 15 ml vaníliaaroma
- 80 ml víz
Elkészítés
Az étcsokoládéból 50 g-ot félreteszünk, a másik 50 g-ot apró kockákra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük a Vegafölt, majd hozzáadjuk az összes folyékony hozzávalót (édesítőszer, vaníliaaroma, víz).Mehet bele a zabliszt és a fehérjepor, majd alaposan összedolgozzuk.Amikor a massza már majdnem teljesen összeállt, beleforgatjuk az apróra vágott étcsokidarabokat.
A masszát egy előkészített formába eloszlatjuk (kb. 18 × 18 cm-es forma ideális).
A félretett 50 g étcsokoládét megolvasztjuk, és egyenletesen a tetejére öntjük.Hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk teljesen megdermedni.
Dermedés után fejjel lefelé kifordítjuk a formából, szeleteljük és fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá! Ez egy tökéletes egészséges, fehérjedús édesség, amit könnyen előre is el lehet készíteni.