Reggeli Fahéjas csiga fánk
Reggeli Fahéjas csiga fánk
Hozzávalók (1 adaghoz):
Alaphoz:
- 30 g gluténmentes zappehelyliszt
- 1/4 csomag gluténmentes sütőpor
- 30 g natúr vagy vaníliás vegán fehérjepor
- 100 ml cukormentes kókusztej
- 1/2 evőkanál vaníliaaroma
- 5 ml folyékony édesítőszer
Fahéjas krémréteghez:
- 10 g fahéj
- 1 evőkanál poreritrit
- 4–5 evőkanál víz (annyi, amennyit felvesz, hogy krémes állagot kapjunk)
Krém a tetejére:
- 30 g Fino Vegajo natúr Trapi krém
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 3 ml folyékony édesítőszer
Elkészítés
A száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt,sütőpor, fehérjepor) összekeverjük.A kókusztejet elkeverjük a vaníliaaromával és az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz alaphoz.Krémes tésztát keverünk, amit kinyomózsákba töltünk.
A fahéjat, poreritritet és a vizet simára keverjük (annyit adjunk a vízből, hogy kenhető, krémes állagot kapjunk).Ezt is kinyomózsákba töltjük.
Egy kisebb, egyszemélyes kerek sütőtál közepére helyezünk egy hőálló kis formát vagy egy alufóliából gyúrt golyót – ez adja majd a fánk közepét.Köré nyomjuk a tészta egy részét, rá egy réteg fahéjas krémet, majd újra tésztát, újra fahéjat, végül tésztával zárjuk.160–170 °C-ra előmelegített sütőben 15–25 perc alatt készre sütjük.
A natúr Trapi krémet elkeverjük az édesítőszerrel és a vaníliaaromával.
Először kanállal keverjük össze, majd kézi habverővel krémesítjük.
A fánkot teljesen kihűtjük, majd eltávolítjuk a középső formát/galacsint, így megkapjuk a fánk alakot.A tetejére eloszlatjuk a krémet, és fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!