Póréhagyma-krémleves Trapi chipsszel

Póréhagyma-krémleves Trapi chipsszel

Hozzávalók (kb. 2-3 adaghoz):
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárga burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter víz
  • Mentes ételízesítő (ízlés szerint)
  • Só, bors (ízlés szerint)
  • 1 doboz FINO Vegajó Vegaföl
  • 1/4 db FINO Vegajó Trapi, chipsszé sütve

Elkészítés

1. Leves elkészítése:

  1. A póréhagymát karikázd fel, a burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  2. Egy lábasban kevés főző olíván pirítsd meg a póréhagymát,és a krumplit majd add hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Öntsd fel az 1 liter vízzel.
  4. Add hozzá a burgonyát, sót, borsot és mentes ételízesítőt.
  5. Főzd kb. 15-20 percig, amíg minden megpuhul.
  6. Ha kész, pürésítsük krémes állagúra.
  7. Keverd bele a Vegajó Vegafölt, és melegítsd össze, de már ne forrald.

2. Trapi chips elkészítése:

  1. Reszeld le vagy vékony szeletekre vágva morzsold szét a Vegajó Trapit.
  2. Tedd az airfryerbe sütőpapíron, 200°C-on süsd kb. 10 percig, amíg ropogós nem lesz (de ne égjen meg).
  3. Hagyd kihűlni – ekkor lesz igazán roppanós!

Tálalás:

  • A forró levest öntsd tányérba vagy csészébe.
  • A tetejére szórd a ropogós trapi chipseket.
  • Tetszés szerint megszórhatod friss ruccolával