Pisztáciás Vegajó desszert henger
Pisztáciás Vegajó desszert henger
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 200 g Vegajó Cottage
- Ízlés szerint vaníliás édesítő
- 2 tk. 100% pisztáciakrém
- 1 tk. Vegajó Vegaföl
- Pici édesítő (a pisztáciás krémhez)
- Cukormentes étcsokoládé a mártogatáshoz
Elkészítés
- A cottage előkészítése:
A 200 g cottage cheese-t keverd össze ízlés szerinti mennyiségű vaníliás édesítővel. Oszd 4 egyenlő részre. - Formázás:
Minden adagból készíts egy hengert. Ehhez használj egy üveg szívószálat: nyomd a cottage massza közepébe, majd 20 perc fagyasztóban pihenés után húzd ki – így kialakul egy kis lyuk a közepén, ahová a töltelék kerül. - Pisztáciás töltelék:
Keverd össze a 100% pisztáciakrémet a Vegajó Vegaföljel és egy kevés édesítővel, míg sima, kenhető krémet kapsz. - Töltés:
A pisztáciás krémet töltsd habzsákba, majd óvatosan nyomd bele a cottage hengerek belsejébe. - Mártogatás:
Olvassz meg cukormentes étcsokoládét. A megtöltött cottage hengerek végét mártsd bele a csokiba, majd hagyd megdermedni hűtőben vagy hűvös helyen.
Tipp:
Tálalás előtt szórd meg aprított pisztáciával, vagy reszelj rá egy kevés étcsokit a látvány kedvéért.