Pisztáciás Vegajó desszert henger

Pisztáciás Vegajó desszert henger

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 200 g Vegajó Cottage
  • Ízlés szerint vaníliás édesítő
  • 2 tk. 100% pisztáciakrém
  • 1 tk. Vegajó Vegaföl
  • Pici édesítő (a pisztáciás krémhez)
  • Cukormentes étcsokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés

  1. A cottage előkészítése:
    A 200 g cottage cheese-t keverd össze ízlés szerinti mennyiségű vaníliás édesítővel. Oszd 4 egyenlő részre.

     

  2. Formázás:
    Minden adagból készíts egy hengert. Ehhez használj egy üveg szívószálat: nyomd a cottage massza közepébe, majd 20 perc fagyasztóban pihenés után húzd ki – így kialakul egy kis lyuk a közepén, ahová a töltelék kerül.

     

  3. Pisztáciás töltelék:
    Keverd össze a 100% pisztáciakrémet a Vegajó Vegaföljel és egy kevés édesítővel, míg sima, kenhető krémet kapsz.

     

  4. Töltés:
    A pisztáciás krémet töltsd habzsákba, majd óvatosan nyomd bele a cottage hengerek belsejébe.

     

  5. Mártogatás:
    Olvassz meg cukormentes étcsokoládét. A megtöltött cottage hengerek végét mártsd bele a csokiba, majd hagyd megdermedni hűtőben vagy hűvös helyen.

     

Tipp:

Tálalás előtt szórd meg aprított pisztáciával, vagy reszelj rá egy kevés étcsokit a látvány kedvéért.