Máktorta

Máktorta

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

  • 3 darab tojás, szétválasztva
  • 70 g eritrit
  • 50 g olívaolaj
  • 75 g darált mák
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1/2 darab kezeletlen narancs reszelt héja
  • 50 g aszalt barack, apróra vágva

Krém:

  • 1 doboz Vegajó Cottage
  • 1 doboz Vegajó Vegaföl
  • Ízlés szerint édesítő 
  • A maradék narancs héja

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.

  2. A tojássárgájához hozzáadjuk az eritritet, és elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük. Ezután beleöntjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a darált mákot, a sót, a fűszerkeveréket és a narancshéjat a barackot. A masszát egészen simára keverjük.

  3. A felvert tojáshab egyharmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, hogy fellazítsuk.

    Ezután hozzáadjuk a hab maradékát majd óvatosan, alulról felfelé forgatva összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze.

  4. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük.

  5. A sütőből kivéve teljesen lehűtjük, mielőtt formából kivesszük.

  6. A Vegajó termékeket géppel jól összedolgozzuk és ízlés szerint édesítjük