Máktorta
Máktorta
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
- 3 darab tojás, szétválasztva
- 70 g eritrit
- 50 g olívaolaj
- 75 g darált mák
- 1 csipet só
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1/2 darab kezeletlen narancs reszelt héja
- 50 g aszalt barack, apróra vágva
Krém:
- 1 doboz Vegajó Cottage
- 1 doboz Vegajó Vegaföl
- Ízlés szerint édesítő
- A maradék narancs héja
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. - A tojássárgájához hozzáadjuk az eritritet, és elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük. Ezután beleöntjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a darált mákot, a sót, a fűszerkeveréket és a narancshéjat a barackot. A masszát egészen simára keverjük.
- A felvert tojáshab egyharmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, hogy fellazítsuk.
Ezután hozzáadjuk a hab maradékát majd óvatosan, alulról felfelé forgatva összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze. - Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük.
- A sütőből kivéve teljesen lehűtjük, mielőtt formából kivesszük.
- A Vegajó termékeket géppel jól összedolgozzuk és ízlés szerint édesítjük