Körte cracker
Körte cracker
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 100 g Fino Vegajó Trapi (vegán trapista sajt helyettesítő)
- 1 db körte; ebből szeletek (kör alakban szeletelve)
Tetejére:
- szeletelt mandula
- fekete szezámmag
Krém:
- 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
- 1 kk.cékla por
- őrölt szerecsendió,só,bors
- 1 gerezd citrom leve
Elkészítés
A Vegafölt kikeverjük sóval, borssal,szerecsendióval és céklaporral, majd félretesszük.A trapit lereszeljük.
Egy felforrósított, tapadásmentes serpenyőben kör alakban elhelyezzük a reszelt Trapit.Amint elkezd megolvadni, ráhelyezünk egy-egy szelet körtét.Ahogy a Trapi kezd megkeményedni, óvatosan az oldalára “lapítgatjuk” a körtének, hogy körbefogja.Hagyjuk, hogy az alja szépen megbarnuljon, majd átfordítjuk.Amikor elkészült, megszórjuk mandulával és fekete szezámmaggal. A céklás krémmel tálaljuk.