Körte cracker

Körte cracker

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 100 g Fino Vegajó Trapi (vegán trapista sajt helyettesítő)
  • 1 db körte; ebből szeletek (kör alakban szeletelve)

Tetejére:

  • szeletelt mandula
  • fekete szezámmag

Krém:

  • 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
  • 1 kk.cékla por
  • őrölt szerecsendió,só,bors
  • 1 gerezd citrom leve

Elkészítés

A Vegafölt kikeverjük sóval, borssal,szerecsendióval és céklaporral, majd félretesszük.A trapit lereszeljük.

Egy felforrósított, tapadásmentes serpenyőben kör alakban elhelyezzük a reszelt Trapit.Amint elkezd megolvadni, ráhelyezünk egy-egy szelet körtét.Ahogy a Trapi kezd megkeményedni, óvatosan az oldalára “lapítgatjuk” a körtének, hogy körbefogja.Hagyjuk, hogy az alja szépen megbarnuljon, majd átfordítjuk.Amikor elkészült, megszórjuk mandulával és fekete szezámmaggal. A céklás krémmel tálaljuk.