Kókuszgolyó
Kókuszgolyó
Hozzávalók (24 db-hoz):
- 100 g kókuszliszt
- 30 g mandulaliszt
- 300-320 g Fino Vegajó Vegaföl
- 30 ml vanília aroma
- 1 db vanília rúd kikapart magja
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 24 szem mandula
Forgatáshoz:
- ~60 g kókuszreszelék
Elkészítés
A száraz alapanyagokat összedolgozzuk. A Vegajó Vegafölt elkeverjük a vanília aromával, édesítőszerrel, valamint a vanília rúd kikapart magjával. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, majd alaposan összegyúrjuk. Közepes méretű golyókat formázunk, aminek a közepébe helyezünk 1-1 szem mandulát.
Ezután kókuszreszelékbe hempergetjük, majd hűtőben való pihentetés után, ahogy az ízek összeértek fogyaszthatjuk is.