Boci süti

Boci süti

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

Kakaós tészta

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 g eritrit
  • 2 db tojás
  • 70 ml növényi ital
  • 50 g olvasztott kókuszzsír vagy olíva
  • 1 tk sütőpor

Túrós foltok

  • 200 g Vegajó cottage
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek 4x édesítő
  • 1 tk étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés

1. Kakaós tészta készítése
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük géppel ez 10 perc legalább hogy
krémes állagot kapjunk.
Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és a növényi italt.
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük, majd a
tojásos masszához adjuk apránként!
Simára keverjük, hogy közepesen sűrű, önthető tésztát kapjunk.

2. Vegajó krém elkészítése
A cottage-t elkeverjük a többi hozzávalóval!

Összeállítás:
A 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
Beleöntjük a kakaós tésztát, elsimítjuk.
A cottage krémet kanállal nagyobb foltokban a tetejére kanalazzuk, így
alakulnak ki a “boci minták”.

3. Sütés
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30–35 percig sütjük.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, sütőpapírral lefedjük.
Tűpróbával ellenőrizzük: a kakaós rész belseje ne legyen nyers.