Apple Pie Oat Cake

Apple Pie Oat Cake

Hozzávalók (1 adaghoz, 10 cm-es sütőformában):

Alaphoz:

  • 30 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ½ csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 evőkanál eritrit
  • 30 g Fino Vegajó Vegaföl

Krémhez:

  • 30 g vegán vaníliás fehérjepor
  • 75 g alma
  • 20 g Fino Vegajó Vegaföl
  • 3 g vanília aroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 g folyékony édesítőszer

Tetejére:

  • 75 g vékonyra szeletelt alma

Miután kihűlt:

  • 1 kk. poreritrit
  • 1 kk. fahéj

Elkészítés

 zabpehelylisztet összekeverjük a fahéjjal, a sütőporral és az eritrittel.Hozzáadjuk a Vegafölt, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.A masszát kinyújtjuk, és egy 10 cm-es sütőformába helyezzük.Villával megszurkáljuk az alapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5 percig elősütjük.

Az almát a folyékony édesítőszerrel, a vaníliaaromával és a vegaföllel leturmixoljuk.(10-20 ml vízzel higíthatjuk ha szükseges) Az így kapott krémet hozzákeverjük a fahéjjal elkevert vegán fehérjeporhoz.Az elősütött alap tetejére simítjuk a krémet.A maradék 75 g almát vékonyra szeleteljük, és a krém tetejére rakjuk.

170–180 fokon 15–20 perc alatt készre sütjük.

Miután kissé meghűlt megszórjuk poreritrittel és fahéjjal.

Tálalás: langyosan a legfinomabb, de teljesen kihűlve is fogyasztható.