Apple Pie Oat Cake
Apple Pie Oat Cake
Hozzávalók (1 adaghoz, 10 cm-es sütőformában):
Alaphoz:
- 30 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 kávéskanál fahéj
- ½ csomag gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál eritrit
- 30 g Fino Vegajó Vegaföl
Krémhez:
- 30 g vegán vaníliás fehérjepor
- 75 g alma
- 20 g Fino Vegajó Vegaföl
- 3 g vanília aroma
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 g folyékony édesítőszer
Tetejére:
- 75 g vékonyra szeletelt alma
Miután kihűlt:
- 1 kk. poreritrit
- 1 kk. fahéj
Elkészítés
zabpehelylisztet összekeverjük a fahéjjal, a sütőporral és az eritrittel.Hozzáadjuk a Vegafölt, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.A masszát kinyújtjuk, és egy 10 cm-es sütőformába helyezzük.Villával megszurkáljuk az alapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5 percig elősütjük.
Az almát a folyékony édesítőszerrel, a vaníliaaromával és a vegaföllel leturmixoljuk.(10-20 ml vízzel higíthatjuk ha szükseges) Az így kapott krémet hozzákeverjük a fahéjjal elkevert vegán fehérjeporhoz.Az elősütött alap tetejére simítjuk a krémet.A maradék 75 g almát vékonyra szeleteljük, és a krém tetejére rakjuk.
170–180 fokon 15–20 perc alatt készre sütjük.
Miután kissé meghűlt megszórjuk poreritrittel és fahéjjal.
Tálalás: langyosan a legfinomabb, de teljesen kihűlve is fogyasztható.