Áfonyás sütésmentes “sajttorta”

“sajttorta”

Hozzávalók ( 8 szelethez):

  • 1 konzerves csicseriborsó leve
  • csipet só
  • fél citrom leve
  • folyékony édesítőszer (~25 ml) 
  • 50 g tápióka keményítő
  • 2 doboz @finovegajo natúr Trapi krém 
  • 30 g vegán pisztácias fehérje 
  • 1/2 üveg vanília aroma
  • 1 kk.vanília őrlemény 
  • 1 kk.kardamom

Tetejére:

  • 100 g áfonya
  • 1 csomag agar-agar 
  • pici citromlé
  • ízlés szerint édesítőszer

Elkészítés

Elkészítés:

A csicseriborsó levét azaz az aquafabat elkezdjük habbá verni, mikor kezd keményedni citromlével, édesítővel, valamint tápióka keményítővel fejezzük be, hogy kemény habot kapjunk.

 

Ehhez forgatjuk hozzá a natúr Trapi krémeket, a kardamomot, vanília aromát és őrleményt, valamint a csipet sót.

Majd 30 g vegán fehérjét csomó mentesre keverünk a kapott krémmel, és hozzáadjuk az alaphoz. Egy választott formába eloszlatjuk és a mélyhűtőben megdermesztjük. 

A tetejére szánt gyümölcs zseléhez megfőzzük a gyümölcsöket, majd agar-agarral összeforraljuk. Ezt beöntjük az alap tetejére.  

Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd fogyaszthatjuk.