Áfonyás sütésmentes “sajttorta”
“sajttorta”
Hozzávalók ( 8 szelethez):
- 1 konzerves csicseriborsó leve
- csipet só
- fél citrom leve
- folyékony édesítőszer (~25 ml)
- 50 g tápióka keményítő
- 2 doboz @finovegajo natúr Trapi krém
- 30 g vegán pisztácias fehérje
- 1/2 üveg vanília aroma
- 1 kk.vanília őrlemény
- 1 kk.kardamom
Tetejére:
- 100 g áfonya
- 1 csomag agar-agar
- pici citromlé
- ízlés szerint édesítőszer
Elkészítés
Elkészítés:
A csicseriborsó levét azaz az aquafabat elkezdjük habbá verni, mikor kezd keményedni citromlével, édesítővel, valamint tápióka keményítővel fejezzük be, hogy kemény habot kapjunk.
Ehhez forgatjuk hozzá a natúr Trapi krémeket, a kardamomot, vanília aromát és őrleményt, valamint a csipet sót.
Majd 30 g vegán fehérjét csomó mentesre keverünk a kapott krémmel, és hozzáadjuk az alaphoz. Egy választott formába eloszlatjuk és a mélyhűtőben megdermesztjük.
A tetejére szánt gyümölcs zseléhez megfőzzük a gyümölcsöket, majd agar-agarral összeforraljuk. Ezt beöntjük az alap tetejére.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd fogyaszthatjuk.