Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

Hozzávalók (24 db-hoz):
  • 100 g kókuszliszt
  • 30 g mandulaliszt
  • 300-320 g Fino Vegajó Vegaföl
  • 30 ml vanília aroma
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 24 szem mandula

Forgatáshoz:

  • ~60 g kókuszreszelék

Elkészítés

A száraz alapanyagokat összedolgozzuk. A Vegajó Vegafölt elkeverjük a vanília aromával, édesítőszerrel, valamint a vanília rúd kikapart magjával. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, majd alaposan összegyúrjuk. Közepes méretű golyókat formázunk, aminek a közepébe helyezünk 1-1 szem mandulát. 

Ezután kókuszreszelékbe hempergetjük, majd hűtőben való pihentetés után, ahogy az ízek összeértek fogyaszthatjuk is.