Ropogós Trapi csigák
Ropogós Trapi csigák								
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 db tojássárgája
- 1 dl Vegajó Vegaföl
- 1 tk só
- 125 g margarin
- 200 g zab- vagy tönkölyliszt
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 125 g Vegajó Trapikrém (akár fűszeres változatban is)
- 80 g reszelt Vegajó Trapi
- 1 tk pirospaprika
Elkészítés
- A sütőporral, sóval elkevert liszthez hozzáadjuk,a margarint a tojássárgáját a Vegfölt és géppel rugalmas tésztát dagasztunk.
- Lisztezett deszkán mindkét kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
- Elkészítjük a tölteléket: a Trapikrémet, a reszelt Trapit és a pirospaprikát összekeverjük.
- A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztákon.
- A lapot szorosan feltekerjük.
- A rudat alufóliába csomagoljuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól megkeményedjenek.
- A hideg tésztarudat vékony, gyufaszál szélességű szeletekre vágjuk vizes késsel dolgozzunk!
 (Minél vékonyabb a szelet, annál ropogósabb lesz a végeredmény.)
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és aranybarnára sütjük.