Trapival töltött pulykamell, sült zöldségekkel
Trapival töltött pulykamell
Hozzávalók (6-7 adaghoz):
A húshoz:
- 500 g pulykamell
- só, őrölt bors, metélőhagyma
- 1 marék friss petrezselyem
- 100 g 92%os pulykamellsonka
- 100 g Fino Vegajo Trapi (vegán sajt helyettesítő)
A zöldségekhez:
- 600 g édesburgonya
- 300 g répa
- 400 g előfőzőtt cékla
- 200 g lilahagyma
- 300 g karfiol
- só, bors
- olívaolajspray (néhány fújás)
Opcionális öntet:
- Vegaföl sóval, borssal, petrezselyemmel kikeverve
Elkészítés
Az édesburgonyát, répát és a lilahagymát meghámozzuk, felszeleteljük.A karfiolt rózsáira szedjük. A céklát felszeleteljük.Az egészet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, néhány fújás olívaolajsprével átfújjuk, majd alaposan átforgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 200 °C-on 30–35 perc alatt készre sütjük.
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, metélőhagymával megszórjuk. Két réteg frissentartó fóliát lefektetünk az asztalra. A pulykamellszeleteket kissé átlapolva ráhelyezzük, hogy egy nagy téglalap formát kapjunk.A húsra ráfektetjük a pulykamellsonka szeleteket, megszórjuk a reszelt trapival, majd a felaprított petrezselyemmel.A fólia segítségével nagyon szorosan felcsavarjuk. Fontos lépés, hogy a Trapi ne follyon ki. A hengert a fólia két végének ellentétes irányú tekerésével zárjuk le.Ezután újabb réteg frissentartó fóliába forgatjuk, majd szorosan alufóliába csomagoljuk.A becsomagolt húsrudat tepsibe helyezzük, és 180 °C-os sütőben 35 percig sütjük.Ezután óvatosan kibontjuk a fóliákból, majd visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy szép színt kapjon.
A töltött pulykamellből szeleteket vágunk, és a sült zöldségekkel tálaljuk.