Reggeli Fahéjas csiga fánk

Reggeli Fahéjas csiga fánk

Hozzávalók (1 adaghoz):

Alaphoz:

  • 30 g gluténmentes zappehelyliszt
  • 1/4 csomag gluténmentes sütőpor
  • 30 g natúr vagy vaníliás vegán fehérjepor
  • 100 ml cukormentes kókusztej
  • 1/2 evőkanál vaníliaaroma
  • 5 ml folyékony édesítőszer

Fahéjas krémréteghez:

  • 10 g fahéj
  • 1 evőkanál poreritrit
  • 4–5 evőkanál víz (annyi, amennyit felvesz, hogy krémes állagot kapjunk)

Krém a tetejére:

  • 30 g Fino Vegajo natúr Trapi krém
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 3 ml folyékony édesítőszer

Elkészítés

A száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt,sütőpor, fehérjepor) összekeverjük.A kókusztejet elkeverjük a vaníliaaromával és az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz alaphoz.Krémes tésztát keverünk, amit kinyomózsákba töltünk.

A fahéjat, poreritritet és a vizet simára keverjük (annyit adjunk a vízből, hogy kenhető, krémes állagot kapjunk).Ezt is kinyomózsákba töltjük.

Egy kisebb, egyszemélyes kerek sütőtál közepére helyezünk egy hőálló kis formát vagy egy alufóliából gyúrt golyót – ez adja majd a fánk közepét.Köré nyomjuk a tészta egy részét, rá egy réteg fahéjas krémet, majd újra tésztát, újra fahéjat, végül tésztával zárjuk.160–170 °C-ra előmelegített sütőben 15–25 perc alatt készre sütjük.

A natúr Trapi krémet elkeverjük az édesítőszerrel és a vaníliaaromával.

Először kanállal keverjük össze, majd kézi habverővel krémesítjük.

A fánkot teljesen kihűtjük, majd eltávolítjuk a középső formát/galacsint, így megkapjuk a fánk alakot.A tetejére eloszlatjuk a krémet, és fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!